Recepty pro zvířátka
22. 6. 2008
RECEPT NA ZDRAVOU POLÉVKU PRO PSY, KOČKY
A FRETKY
• Vhodné pro zvířátka s kožními problémy, alergiemi a citlivým zažívacím ústrojím
Potřebujeme:
1 l vody
2 velké mrkve (eko/bio)
3 velké hlavičky brokolice
2 velké stroužky česneku
1 velký kořen petržele
Hrst čerstvé petrželové natě
1 velká cibule
2 polévkové lžíče lněného oleje
Hrst čerstvých nasekaných kopřiv (případně sušených)
Několik čerstvých špenátových listů
1 polévková lžíce lněných semínek
Maso bez kostí (hovězí, krůtí nebo rybí filé, kuřecí JEN z ekochovu se zárukou bez přidání růstových hormonů)
1 polévková lžíce islandských červených mořských řas carrageen
Návod na přípravu:
* Do vody nasypeme lněné semínko a uvedeme do varu
* Přidáme maso a jen jemně povaříme několik minut
* Česnek, kořen petržele a cibuli přidáme na 10-15 minut
* Brokolici, petrželovou nať, lístky špenátu a kopřivy vložíme do polévky 10 minut před koncem varu
* Mrkev nastrouháme na hrubo vložíme na posledních 5 minut varu
* Vypneme sporák a polévku odstavíme z rozehřáté plotny.
* Nakonec přimícháme olej
Zdroj: http://www.trollfood.cz/?file=recept-polevkaprozvirata
• Vhodné pro zvířátka s kožními problémy, alergiemi a citlivým zažívacím ústrojím
Potřebujeme:
1 l vody
2 velké mrkve (eko/bio)
3 velké hlavičky brokolice
2 velké stroužky česneku
1 velký kořen petržele
Hrst čerstvé petrželové natě
1 velká cibule
2 polévkové lžíče lněného oleje
Hrst čerstvých nasekaných kopřiv (případně sušených)
Několik čerstvých špenátových listů
1 polévková lžíce lněných semínek
Maso bez kostí (hovězí, krůtí nebo rybí filé, kuřecí JEN z ekochovu se zárukou bez přidání růstových hormonů)
1 polévková lžíce islandských červených mořských řas carrageen
Návod na přípravu:
* Do vody nasypeme lněné semínko a uvedeme do varu
* Přidáme maso a jen jemně povaříme několik minut
* Česnek, kořen petržele a cibuli přidáme na 10-15 minut
* Brokolici, petrželovou nať, lístky špenátu a kopřivy vložíme do polévky 10 minut před koncem varu
* Mrkev nastrouháme na hrubo vložíme na posledních 5 minut varu

* Vypneme sporák a polévku odstavíme z rozehřáté plotny.
* Nakonec přimícháme olej
POZNÁMKA:
Polévky můžete vytvořit též menší množství (např. 1/2l)
nebo ji udělat hustší (méně vody a zachování či zvýšení
obsahu ostatních ingrediencí).
!!!Je důležité nepřesáhnout dobu varu jednotlivých ingrediencí - dlouhým varem dochází ke zničení esenciálních enzymů a dalších veledůležitých látek, nezbytných pro podporu a zachování zdraví!
Zdroj: http://www.trollfood.cz/?file=recept-polevkaprozvirata